Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Detalii despre vizită şi contravizită
#1
Prima clarificare este aceea de a face diferenţa între vizita medicală şi contravizita medicală. Vizita medicală reprezintă setul de analize pe care fiecare candidat îl face în teritoriu, pe când contravizita medicală reprezintă un control de rutină efectuat de către medicii de la Academie, înainte de susţinerea probei sportive.

Să o luăm punctual. Vizita medicală este efectuată după înscrierea candidatului. De obicei, ea se face la Policlinica MAI din fiecare judeţ, contracost (în anul 2010, suma era de 350 lei la nivelul judeţului Prahova).

Primul cabinet vizitat este cel unde se vor înscrie informaţii generale: nume, prenume, vârstă, adresă etc., înălţime, greutate, antecedente medicale. Fiecare candidat va avea adeverinţa medicală eliberată de medicul de familie, ea fiind ataşată fişei medicale. După aceea, vor fi luate la rând cabinetele de radiologie, dermatologie, chirurgie, oftalmologie, ORL. În speţă, se vor căuta semne particulare, dacă candidatul suferă de platfus, tatuaje, eventuale operaţii.
Alte analize vizate: sânge, EKG, dentiţia, ginecologia.

Cei care au făcut fişa medicală pentru permis, au idee despre cum se realizează vizita medicală, în mare.

Contravizita medicală se face cu o zi înainte de susţinerea probei sportive (cel puţin, aşa a fost în anii anteriori). Vor fi făcute grupe, în funcţie de numărul de candidaţi, şi fiecare în parte va fi măsurat, cântărit. După aceea, fiecare va merge la câte un mini-cabinet (în sala respectivă, sunt cam 10 astfel de mini-cabinete, improvizate), unde un doctor va lua tensiunea, va fi atent la semne particulare. Se va face şi un control oftalmologic - citirea literelor de pe panoul celebru, dar si testul de culori, Ishihara. Dacă sunt identificate probleme, veţi fi trimişi la o altă comisie, unde veţi plăti, în funcţie de problema pe care o aveţi (în 2010, cea mai scumpă contravizită era 25 lei, parcă).

În rest, răbdare multă! Doctorii din teritoriu au programe diferite, uneori la diferenţă de 2-3 ore.
Succes!
”Don’t ever let someone tell you that you can’t do something. Not even me. You got a dream, you gotta protect it. When people can’t do something themselves, they’re gonna tell you that you can’t do it. You want something, go get it. Period.” - Will Smith
#2
(20-07-2012, 03:20 PM)al3x.al3x08 Wrote: care cabinet?Smile) in sala de sport 2 grupe deodata


Imi poti descrie , te rog , "traseul" dintre cabinetele improvizate de acolo ?

#3
(20-07-2012, 05:29 PM)Marius!!! Wrote:
(20-07-2012, 03:20 PM)al3x.al3x08 Wrote: care cabinet?Smile) in sala de sport 2 grupe deodata


Imi poti descrie , te rog , "traseul" dintre cabinetele improvizate de acolo ?

Stai calm si bea o tuica!. O sa fie un jandarm care o sa organizeze un careu pe care o sa il ghideze prin curtea academiei.
(20-07-2012, 06:02 PM)andrei Wrote:
(20-07-2012, 05:29 PM)Marius!!! Wrote:
(20-07-2012, 03:20 PM)al3x.al3x08 Wrote: care cabinet?Smile) in sala de sport 2 grupe deodata


Imi poti descrie , te rog , "traseul" dintre cabinetele improvizate de acolo ?

Stai calm si bea o tuica!. O sa fie un jandarm care o sa organizeze un careu pe care o sa il ghideze prin curtea academiei.

Tocmai am devenit veteran!! :->
#4
Gândiți prea mult cu ordinea examinărilor. Chiar nu e mare șmecherie. Că te dezbraci apoi te măsoară, cântăresc, te pun să citești un tabel amărât și alte porcării de genul (băieții au un bonus, dar am mai discutat treaba asta cu alte ocazii). Ordinea chiar nu are importanță, ci faptul că scăpi foarte repede și nu e nicio bătaie de cap.
#5
(20-07-2012, 06:54 PM)Admin Wrote: Gândiți prea mult cu ordinea examinărilor. Chiar nu e mare șmecherie. Că te dezbraci apoi te măsoară, cântăresc, te pun să citești un tabel amărât și alte porcării de genul (băieții au un bonus, dar am mai discutat treaba asta cu alte ocazii). Ordinea chiar nu are importanță, ci faptul că scăpi foarte repede și nu e nicio bătaie de cap.


Ce bonus , daca imi permiti ? Eu sunt nou pe forum .
#6
marius crede ma chiar nu vrei sa stii ce bonus..era un eufemism cuvantulSmile)))
#7
(20-07-2012, 07:35 PM)FurorGermanicus Wrote: marius crede ma chiar nu vrei sa stii ce bonus..era un eufemism cuvantulSmile)))

Si in ce consta acel "bonus " ? Eu sunt direct implicat , dat fiind ca anul acesta dau admiterea la academie.

#8
Te pune să decalotezi. Google dacă nu știi ce înseamnă.

Curiozitatea asta...
#9
(20-07-2012, 08:05 PM)Admin Wrote: Te pune să decalotezi. Google dacă nu știi ce înseamnă.

Curiozitatea asta...


Nu e nicio problema atunci . Big Grin

#10
Va rog sa-mi spuneti, daca stiti: la contravizita medicala in afara de masurat, cantarit, test oftalmologie, se masoara si tensiunea? Sunt cam emotiva si s-ar putea sa fie un pic cam mare...
#11
se măsoară şi tensiunea şi pulsul.... dacă eşti emotivă încearcă să te relaxezi prin autoimpunere să respiri regulat şi natural gândeşte-te în altă parte e mai benefic să fi detaşată
Baftă!!!
#12
Multumesc, asa voi face. Sper sa si reusesc. Cand ai muncit un an, din greu, acum tensiunea este atat de mare, mai ales ca locurile pentru fete sunt ca si inexistente...Nu se trec cu vederea emotiile? Eu si acum le am, numai gandindu-ma...
#13
Multumesc pentru raspuns. Asa mi s-a spus si mie, ca am "sindromul halatului alb"...ca totul tine de autocontrol...Bafta!
#14
Cand am facut vizita medicala in teritoriu mi-au zis ca pe viitor sa iau in greutate. Am un IMC de 16,5. E posibil sa fiu respins la contravizita?
#15
Da, e posibil. Nu vreau sa te descurajez, dar mie mi-au zis ca IMC-ul trebuie sa fie intre 18 si 25. Poate o sa treaca cu vederea, nu stiu.


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Unde fac vizita? alexpaul112 3 2,975 23-02-2016, 08:53 PM
Last Post: Admin

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)