Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuri minoritati
#1
Buna!

Sunt nou pe aici, si as cam avea cateva nelamuriri.

1.Pentru locurile minoritare trebuie sa ai ceva in plus in dosar ?
2. Sunt unele avantaje sau dezavantaje pt aplicantii pe aceste locuri?
3. Ce imi recomandati sa fac? sa aplic pt locurile normale sau minoritare?

Multumesc anticipat!
#2
Daca esti tigan , aduci act care sa dovedeasca acest lucru , daca esti ungur trebuie sa aduci la dosar bacalaureat in limba maghiara . Daca apartii altor minoritati slovac/german ect trebuia sa aduci acte doveditoare
#3
Nu știu dacă s-ar numi neapărat avantaj, însă aplicarea pe un loc aparținând minorităților te pune într-o categorie în care concurența nu este așa mare ca cea din categoria „locurilor normale”, iar mediile sunt net inferioare în comparație cu cele obținute în categoria de bază. Dezavantaje nu cred că sunt, cu excepția faptului că ai mai multe acte de atașat la dosar.
”Don’t ever let someone tell you that you can’t do something. Not even me. You got a dream, you gotta protect it. When people can’t do something themselves, they’re gonna tell you that you can’t do it. You want something, go get it. Period.” - Will Smith
#4
Singurul dezavantaj la care ma pot gandi (pe langa ideea ca ai avut o admitere mult mai usoara fata de ceilalti candidati) este cel lingvistic, multi minoritari nevorbind romaneste suficient de bine incat sa faca fata intr-un mediu universitar. Nu de alta, dar daca nu stii sa vorbesti romaneste nu sta nimeni sa te invete limba si vei avea tu de suferit pe parcurs. Iar de predat in limba materna nici nu se pune problema.

Eu unul sunt impotriva locurilor pentru minoritati si nu le vad rostul. Poti invata foarte bine romaneste indiferent din ce minoritate faci parte, insa aici intra deja alte chestiuni in care nu vreau sa intru. Oricum, aceste locuri reprezinta o discriminare pozitiva, oferindu-le celor cu un handicap lingvistic posibilitatea sa intre cu o medie de 5 (au fost cazuri) fata de altii care au intrat cu 8, dar, asa cum am mai spus mai sus, tot ei vor avea de suferit daca nu stapanesc limba romana suficient de bine.

*NOTA* Cele de mai sus au fost scrise in conditiile in care si eu fac parte dintr-o minoritate, asa ca prefer sa cred ca vorbesc in cunostinta de cauza. Cu toate ca locurile respective au aparut recent, daca as mai merge la admitere inca o data NU as alege sa candidez pe astfel de locuri din simplul motiv ca nu ma consider sub ceilalti candidati si NU am nevoie de "pomana" din partea statului. La urma urmei, admiterea ar trebui sa fie un concurs, nu pomana.
#5
(22-04-2014, 12:14 PM)al3x.al3x08 Wrote: Daca esti tigan

Inclin sa cred ca ei nu ar trece de faza luarii in evidenta pentru participarea la concurs de admitere , daramite sa mai ajunga la examenul propriu zis Smile). Apropo, daca ii zici cuiva in fata ca e tigan si se adevereste ca este rrom, esti pasibil de amenda, care nu este de neglijat. Si chiar se aplica legea Big Grin

@ zsoltyx Dupa username, inclin sa cred esti maghiar. Iar atat timp cat o sa iti respecti juramantul de credinta fata de tara si nu o sa ai inclinari "separatiste", cum e la moda in zona Ardealului, sau mai bine zis, "Tinutul Secuiesc, aplica pe locurile de minoritati, e pacat sa pierzi sansa asta.
#6
Mulțumesc mult pt raspunsuri. Da sunt maghiar dar nu am tangente cu aceasta nationalitate doar ca o am (asa m-am născut) școala o fac în limba romana deci nu e problema, dar m-am gândit ca dacă tot am aceasta șansă să profit și de aceea am vrut să cer o părere. Mulțumesc încă odată! Baftă la examen!
#7
Daca faci scoala in limba romana , nu vei putea participa pe locuri de maghiari . Aveai nevoie de bacalaureat in limba maghiara
#8
(22-04-2014, 11:31 PM)zsoltyx Wrote: Mulțumesc mult pt raspunsuri. Da sunt maghiar dar nu am tangente cu aceasta nationalitate doar ca o am (asa m-am născut) școala o fac în limba romana deci nu e problema, dar m-am gândit ca dacă tot am aceasta șansă să profit și de aceea am vrut să cer o părere. Mulțumesc încă odată! Baftă la examen!

Daca faci scoala in romana, e bine sa te interesezi la inspectoratul de care apartii daca esti eligibil sau nu, sa nu ai surprize. Big Grin
#9
Salut
Am si eu cam aceeasi intrebare ... Eu sunt turc si sunt nascut,crescut aici la fel ca si familia mea. Intrebarea mea este daca pot sa intru la minoritati deoarece cred ca am mai multe sanse..
Apropo, mai sunt alti turci in academie????
#10
Daca poti demonstra ca faci parte din respectiva minoritate, poti candida pe locurile alocate pentru alte minoritati. Va trebui sa te interesezi la reprezentantii etniei tale ce procedura trebuie sa urmezi (http://www.udtr.org/ alt site nu am gasit).


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Locuri pentru minorităţi: pro şi contra Admin 14 13,402 10-12-2012, 08:02 PM
Last Post: Antonie.G

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)