Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste Academie nu ploua (impresii amuzante semestrul I)
#1
Peste Academie nu plouă

Nu răsare soarele, nu apune, nu tună și nici nu fulgeră. Nu știu ce așteptări am avut de la Academia de Poliție, dar cu siguranță nu se numărau mătura de dimineață, plantoanele doi și trei sau comandantul pe post de mamă, tată, frate și soră.
Drajna a fost etapa de inițiere. Asemenea triburilor băștinașe, ca studenți, la vârsta împlinirii majoratului, am fost trimiși în Drajna să supraviețuim. A trebuit să supraviețuim trezirii când încă luna era pe cer, spălatului vaselor, sectorului zilnic, instrucției de front, curățării armei. Am ascultat necondiționat de comandant și nu am mișcat în formație. Singurele replici pe care le-am folosit au fost: "Am înțeles" și "Să trăiți". Am înțeles că aici e armată și cel mai important lucru este să execuți ordinul degrabă și întocmai - "Îmbracă-te, dezbracă-te!".
Am aflat totodată despre sindromul funcționarului mic. Acest lucru înseamnă că autoritatea curge în cascadă. Comandatul cel mare îl inghionteste pe cel din subordinea lui, acesta îl inghionteste pe subordonatul său și tot așa până la portar. Iar portarul cel mic îl inghionteste pe student, pentru că nu are subodordonat, dar vrea să simtă că are. Iar, drept recompensă, ne-am întors în sânul tribului și am depus jurământul militar prin care am jurat să apăr țara și să-mi fac sectorul.
Acum, cadeții noștri sunt niște eroi. Merg mândri și în linie dreaptă, au capacități intelectuale impresionante, aleargă ca Usain Bolt, lovesc ținta ca Clint Eastwood, sunt harnici ca o gospodină și înțeleg mai bine decât profesorul ce acesta încearcă să explice la curs, deși ceasul acestora este unul magic, este cu 5 minute în urmă când este curs și cu 5 minute înainte, când este pauză.
Comandanții nu ar trebui să uite un lucru, Făt-Frumos a crescut într-un an cât alții în 10, dar a murit la 6 ani.
#2
E foarte frumos ce ne ai spus Andrei,apreciez,vad ca stii sa te si exprimi.
#3
Pacat ca nu putem da like-uri la posturi Smile) Bravo Andrei, mi-a placut!! Smile)

P.S. - Sarbatori fericire tuturor utilizatorilor acestui forum si sa aveti un an nou plin de sanatate, fericire si REALIZARI! Smile


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)