Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drama, dezavantajele si avantajele carierei de politist
#1
Buna, sunt elev in clasa a X-a si pana acum ceva timp voiam sa urmez politia (acest lucru fiind un mic vis de al meu, printre multe alte vise), dar brusc am fost intors sau mai bine spus m-am intors din drumul meu spre aceasta cariera dupa ce am inceput sa sap mai adanc dupa raspunsuri. In cautarea mea dupa raspunsuri am cunoscut 5 organe de politie care au trait aproximativ aceeasi "drama" (tin sa mentionez ca cele 5 organe de politie nu aveau nici cea mai vaga legatura de prietenie/rudenie sau cine mai stie ce, si aveau grade diferite, ani mai multi sau mai putini in slujba comunitatii etc. etc.). "Dramele" acestor politisti m-au facut sa nu le urmez greseala de a urma o cariera in politie si sa devin astfel (citez) "o simpla piesa pe o tabla de sah".

     Prin acest topic vreau sa aflu opinia dumneavoastra, SINCERA, asupra carierei de politist si in principal a "dramei" traite sau daca nu este cazul, a dezavantajelor ce orbiteaza in acesta cariera.
     Intradevar, nu am mentionat de avantaje. De ce? Pentru ca in orice cariera exista cel putin un avantaj.
 
Multumesc anticipat
#2
Alexandru, drama din ce punct de vedere? In timpul anilor de studiu la Academie sau dupa aceea? Indiferent de raspuns, aceasta meserie trebuie sa iti placa, sa iubesti ceea ce tine de acest domeniu, dreptatea, justitia, sa fii dispus intotdeauna sa ajuti persoanele la nevoie, sa te sacrifici, sa te pui in pericol. Daca asta constituie o drama pentru tine, inseamna ca meseria de politist, in orice domeniu, nu este pentru tine. Repet, aceste lucruri, pentru cei care isi doresc sa urmeze aceasta cariera, sunt facute cu placere si cu asumare de riscuri fara indoieli.
#3
Subiectul se va redenumi si muta in alta arie.

Pe scurt, daca pui problema avantajelor si dezavantajelor in situatia incadrarii in politie sau oriunde altundeva in M.A.I., cu mana pe inima iti spun ca NU merita sa lucrezi in minister, mai ales ca agent/subofiter pentru ca acestia din urma resimt la alt nivel toate neajunsurile si nici nu prea au ce sa faca pentru a imbunatati situatia. Probabil asta e unul din motivele pentru care multi agenti ajung mai mult sau mai putin frustrati. A se vedea si multiplele exemple de pe un anumit site al politistilor unde mai toti membrii raspund in doi peri, aruncand cu noroi in orice alta structura sau cadru ce nu este politist.

Dezavantaje
- salariu foarte mic in comparatie cu munca depusa si riscuri
- activitate foarte stresanta (dosare cu termene impuse de procuror, ai contact cu tot felul de oameni mai mult sau mai putin nervosi sau agresivi)
- infrastructura proasta (masini uzate moral, carburant putin, inclusiv hartie, cladiri vechi)
- ore suplimentare neplatite si necontabilizate nicaieri
- birocratie excesiva (ca sa cumperi un amarat de top de hartie ai nevoie de o multime de aprobari si semnaturi, presupunand ca sunt bani pentru el)
- legislatia facuta mai mult pentru a ajuta infractorii (de, tot infractorii o voteaza)
- sindicate doar cu numele, fara a face ceva concret in afara de a cere cotizatii
- politistii nu sunt chiar cei mai respectati membri ai societatii din cauza folclorului, amenzilor date etc
- multe dosare penale fara pedepse cu executare datorita magistratilor, cu toate ca s-a depus o munca enorma pentru cercetarea si documentarea lor
- arme proaste si nu se fac suficiente sedinte de tragere la poligon
- multe pensii mici (mai ales ca agent)

Avantaje
- activitate interesanta, diversa
- faci ceva pozitiv pentru societate, ceea ce iti ofera satisfactii
- uniforma (pentru cine e important asa ceva)
- colectiv care te sprijina (mai mult valabil intre agenti-agenti si ofiteri-ofiteri)

Mai completez pe parcurs daca imi mai vine ceva in minte.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)