Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Portilor Deschise 2014
#1
Mesaje dintr-un subiect anterior.11-04-2014, 10:32 AM

In mare, s-au laudat cu facilitatile Academiei, un laborator de criminalistica, unul de informatica, aula de la intrare unde avea anul 3 cursuri, o sala de sport cu o mica demonstratie de lupta live, capela (unde cred ca rata de participare la slujbe in timpul sesiunii este extrem de ridicata, caminul fetelor, ca sa le faca reclama la conditiile lor de cazare ( "conditiile mai ceva ca la hotel" - studenta anul 3 - nu-mi dau seama la ce hotel o fi fost, dar comparatia este fortata rau, in fine ), departamentul de criminalistica, un bazin de inot, pista de atletism unde vom da probele, o alta sala de sport, muuult mai mare decat prima, unde baietii de jandarmerie anul 1 au facut o mica demonstratie de lupta corp la corp, si cireasa de pe tort, o urmarire de masini din partea studentilor de anul II (?!?) de la Rutiera pe platoul Academiei (la un moment dat, aveam impresia ca una dintre masini o sa piarda controlul la cat de ud era pe jos.). Destul de interesant, insa n-ati pierdut cine stie ce, cel mai bine sa le vizitati cand o sa fiti admisi la AdP. 11-04-2014, 04:35 PM (This post was last modified: 11-04-2014, 04:40 PM by Simplu11.)

În general a spus Bogs cam ce era de spus.


Eu am făcut parte (cel mai probabil) din grupa următoare grupei lui şi, ca să putem prinde demonstraţia de la final, am sărit peste vizitarea celei de-a doua săli de sport, şi implicit demonstraţia băieţilor de la jandarmerie.
Condiţiile sunt bune în general, nu prea ai avea motive să te plângi de ceva anume. Ordine şi disciplină. Cu limite, desigur. Până şi viitoarele poliţiste folosesc telefonul mobil ca pe o prelungire a mâinii

Colegul de şcoală care m-a însoţit a remarcat un student în anul 3, semi-adormit care mormăia ceva în genul: "Nu veniţi la Academie...nu faceţi prostia asta!!...". Pentru mine a fost destul de amuzant

Am remarcat studenţi de înălţimi foarte diverse, dintre care unii îţi captau atenţia prin statura mică, şi aparent abia se încadrau în barem.

Incinta bazinului de înot mi s-a părut spaţioasă (există şi un al doilea bazin, mai mic, probabil pentru începători), iar bazinul- 25m lungime- acceptabil. Dintre toate sectoarele Academie, Bazinul mi s-a părut totuşi cel mai uzat, spre deosebire de căminul fetelor, care nu părea să aibă mai mult de 5-7 vechime.

Fetele stau câte 5 în cameră, condiţiile sunt bune-spre foarte bune, cu precizarea că nicio cameră nu dispune de baie proprie. În dreptul fiecărei camere există un dulap de dimensiuni considerabile pentru încălţăminte şi (probabil) alte lucruri pe care din diverse motive nu poţi să le introduci în camere. Ghidul, dacă o pot numi aşa- o studentă foarte drăguţă din anul 2- a deschis şi alte câteva camere înafara celei pregătite pentru vizitare, luând astfel pe nepregătite o serie de 2-3 studente, dintre care o blondă foarte de treabă ne-a zâmbit larg[Image: smile.gif]. Aşadar studenţii din academie sunt foarte sociabili.

Am înţeles că băieţii stau câte 8 în cameră, iar despre condiţii nu am aflat mare lucru, probabil sunt asemănătoare (sper! ).

În ansamblu Academia seamănă, ca şi infrastructură, cu o unitate militară, iar d.p.d.v. social, cred că este unul dintre puţinele locuri din România unde întâlneşti o asemenea organizare în rândul tinerilor, în contrast cu şcoala românească, unde majoritatea elevilor, studenţilor au găsit 'mediul perfect' pentru infracţiuni, regres cultural, formarea de caractere mizere şi altele.

Pentru mine Academia pare locul ideal unde pot să studiez pentru următorii ani. Sper să ajung acolo şi fac treabă bună. Baftă şi vouă, celorlalţi!12-04-2014, 12:31 PM

Am fost si eu la ziua portilor deschise. Turul a fost facut de o studenta in anul II, foarte amabila si sociabila. Imi place foarte mult ca este curatenie si totul este aranjat la "dunga", asta datorita studentilor (fac curatenie, dar o si pastreaza/intretin). Am vazut tot ce se putea vedea, mai putin dormitoarele si baile (locuri care ma interesau in mod deosebit), dar presupun ca este pastrata ideea de ordine si curatenie. Am aflat mai multe lucruri, dar as fi vrut sa discut cu studentii prezenti acolo (au avut alarma?! la 4 dimineata si erau destul de obositi). Am fost instiintat de tabara de la Drajna (cred) ca este foarte dura (armata in adevaratul sens al cuvantului) si pe o perioada destul de lunga (2-3 saptamani), dar nu am fost descurajat. Am vazut ca toti studentii prezenti la cursuri erau in uniforma. Din cate a zis domnul profesor de kick-box exista echipe la fotbal, baschet, handbal etc. si asta nu poate decat sa ma bucure! Campusul este...foarte mare, dupa mine, dar asta inseamna multe facilitati. Am plecat cu o parere buna spre foarte buna, nu imi doream sa gasesc lux (iar cei care vor asta sa se reorinteze), dar am gasit curatenie si disciplina la superlativ. Putin mai multa strictete decat ma asteptam, dar este de inteles. As fi recunoscator daca studentii din academie ne-ar mai "dezvalui" cateva dedesubturi sau unele aspecte importante la care trebuie sa ne asteptam.12-04-2014, 04:26 PM 

Ce frumoasa e ordinea , disciplina si curatenia , dar vazute din exterior . Sa faci asta zilnic e stress maxim .
13-04-2014, 05:34 PM (This post was last modified: 13-04-2014, 05:35 PM by Vlad.)


Saracu Marius!
Ati vazut intrarea in Pavilionul B? Nomal ca nu.. ca doar v-au dus la stelele de la Vest. Marius da tot ce-i mai bun din el in fiecare dimineata.
Sper ca v-a placut demonstratia cu autoapararea.. desi n-au fost decat 2 zile de antrenament..
Fiecare o simte pe pielea lui. Nu e greu.. dar nici usor nu ne e. Sa n-aveti asteptari extraordinare.. ca nu le veti gasi, cel putin aici.
Salut!


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ziua Portilor Deschise 2015 cosmin 10 8,212 08-04-2015, 05:46 PM
Last Post: cosmin
  Ziua Porților Deschise, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” 2012 SSilviu 3 6,479 03-04-2012, 05:19 PM
Last Post: Admin

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)