Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Academia de Politie si alta facultate simultan
#1
Salut,
Anul acesta intentionez sa dau si eu admitere la academie , in momentul de fata sunt anul 2 la o alta facultate , in ipoteza in care voi fi admis la academie cum este in sesiune ? se acorda invoiri sau ceva de genul pentru a putea da si examenele la cealalta facultate ?
#2
Ce vrei tu sa faci e greu spre imposibil. In primul rand, daca vei fi admis in Academie o sa iti platesti anii de facultate. In al 2lea rand, conform regulamentului, permisii se acorda doar pentru o serie de evenimente printre care nu se numara si "examene la alte facultati".
Asta nu-nseamna ca nu exista posibilitatea asta ci doar ca nu e reglementata. Desigur, in situatia in care examenele se vor suprapune sau daca esti sanctionat, n-o sa poti pleca indiferent cate sau ce examene ai acolo...
Concluzia, din punctul meu de vedere, e ca e imposibil sa faci fata Academiei si inca unei facultati.
"I know myself like the back of my hand. I can predict my every reaction." - Mr. Nobody
#3
De platit nu cred ca o sa fiu nevoit sa platesc anii de facultate , ca am intrat pe loc la taxa , si sunt in continuare tot la taxa.

Daca nu e cu deranj , acele permisii cum se dau ? ai voie de la ora 2 dupa terminarea cursurilor pana seara sa iesi , sau ai voie toata ziua sa fii plecat ?
Multumesc pentru raspuns.
#4
(18-04-2015, 03:48 PM)brdan18 Wrote: De platit nu cred ca o sa fiu nevoit sa platesc anii de facultate , ca am intrat pe loc la taxa , si sunt in continuare tot la taxa.

Daca nu e cu deranj , acele permisii cum se dau ? ai voie de la ora 2 dupa terminarea cursurilor pana seara sa iesi , sau ai voie toata ziua sa fii plecat ?
Multumesc pentru raspuns.

Man, Kroko facea referire la taxa pentru anii de academie.Regulamentul de admitere spune ca daca ai mai absolvit o facultate, pentru cea de la academie suporti integral taxele.Eu unul, admir intentia ta, dar avand in vedere regimul de scolarizare mi-e greu sa cred ca academia iti va permite sa mergi in paralel cu o alta facultate, de fapt nici stiu daca intri in concurs, eventual dupa absolvirea ei te mai poti inscrie la alta facultate/master.E o vorba in popor: '' cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul".
Asa ca de platit, platesti oricum, insa ori o termini p-asta si vezi ce si cum iti rezerva viitorul si pana la 27 de ani tot sa incerci asta daca ai vreo 21-22 de ani, ori daca poti preconiza ca ceea ce urmezi tu acum, nu o sa aiba cautare pe piata muncii datorita cererii si ofertei, abandoneaz-o acum (banuiesc ca nu platesti nimic daca renunti la un loc bugetat) si baga-te la academie.Daca ai reusit sa intri la fara taxa la o facultate, atunci intrii si la politie.
E doar o parere.Multa bafta.
#5
Gresit. Ma refeream la taxa pentru facultatea civila. Daca erai la stat, trebuia s-o platesti si abia apoi sa continui cursurile la Academia De Politie.
In alta ordine de idei, o sa te indrum catre regulamentul activitatii studentilor AdP, disponibil pe site-ul oficial ca sa te lamuresti cu privire la permisii, invoiri si modul de acordare a acestora pentru ca n-as vrea sa zic ceva ce n-ar trebui sa zic Smile
"I know myself like the back of my hand. I can predict my every reaction." - Mr. Nobody
#6
(19-04-2015, 10:17 AM)Kroko Wrote: Gresit. Ma refeream la taxa pentru facultatea civila. Daca erai la stat, trebuia s-o platesti si abia apoi sa continui cursurile la Academia De Politie.
In alta ordine de idei, o sa te indrum catre regulamentul activitatii studentilor AdP, disponibil pe site-ul oficial ca sa te lamuresti cu privire la permisii, invoiri si modul de acordare a acestora pentru ca n-as vrea sa zic ceva ce n-ar trebui sa zic Smile

Inseamna ca am inteles eu gresit.Daca am indus pe cineva in eroare im cer scuze. Smile
#7
Buna! Puteti va rog sa imi spuneti daca este posibil sa ma inscriu simultan la alta facultate pe baza de dosar? ( ma gandesc ca e posibil sa fiu admisa acolo si sa nu fie o problema la Academie).
#8
Daca inscrierea nu are loc intr-o zi in care ai o activitate planificata la Academie (contravizita, probe sportive etc), nu sunt probleme.
#9
Dar daca o să îmi confirm locul acolo și o să duc si diploma de bacalaureat? Imi mai poate fi înapoiată?( asta in cazul în care voi intra la Academie)
#10
Sigur, insa trebuie sa verifici regulamentul de admitere in eventualitatea in care exista taxe pentru inapoierea dosarului de candidat.
#11
Multumesc foarte mult! Big Grin
#12
Am nevoie de lamuriri.Statul suporta scolarizarea bugetata pe o perioada de 6 ani(ex medicina).De ce trebuie achitata taxa daca s-au facut 1 sau 2 ani in sistem bugetat,in cazul in care esti admis la Academie?nu gasesc legea.Chiar daca nu ai absolvit facultatea bugetata si ai intrat Academie,aceasta din urma e considerara ca a2a facultate?multumesc
#13
Gresit. Statul suporta finantarea unui singur ciclu de licenta, indiferent ca discutam despre trei, patru sau sase ani.

Scenariu:
- Intri la o facultate din cadrul Politehnicii la buget.
- In cursul anului III, te hotarasti ca nu ti se potriveste si renunti
- In acelasi an, esti declarat admis la medicina
- Din cei sase ani, vor fi bugetati trei si ceilalti ani se platesc pentru ca deja ai beneficiat de trei ani bugetati la prima facultate
Idem pentru orice alta combinatie.

Gasesti detalii in Legea Educatiei.
#14
Tot nu inteleg.Daca nu s-a obtinut licenta pentru ca nu ai terminat ciclul bugetat ce regula se aplica?Iar din cele expuse in scenariu rezulta ca daca esti admis la Academie si ai facut doar 2 ani bugetati nu trebuie sa achiti nimic.Gresesc?
#15
Nu are importanta daca ai obtinut diploma de licenta sau nu. Banii respectivi au fost cheltuiti pe numele tau, altfel toata lumea ar face un an de medicina, unul de arhitectura, unul de psihologie etc pe banii statului daca ar fi sa merg pe logica ta.

Academia are 3 sau 4 ani. Daca tu ai facut un an pe loc bugetat in alta parte, in momentul in care vei fi admis, va trebui sa achiti anul respectiv ca sa poti fi inmatriculat in Academie.
#16
multmesc


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Locuri Academia de Politie 2015 cosmin 14 10,944 13-07-2015, 05:53 AM
Last Post: Admin
  Ziua Porților Deschise, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” 2012 SSilviu 3 6,522 03-04-2012, 05:19 PM
Last Post: Admin

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)