Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motive pentru a fi respins la examenul psihologic
#1
Buna seara!Doresc sa stiu si eu cateva motive pentru care as putea fi respins la examenul psihologic.Ce defecte/trasaturi de character nu sunt acceptate.Multumesc!
Reply
#2
Poti sa fii respins la psihologic daca nu esti ceea ce cauta ei.
Reply
#3
In linii mari, motivul pentru care esti picat este faptul ca nu te incadrezi in profilul psihologic aferent activitatii in minister. Problema este ca profilul nu este public si nu cred ca vei gasi asa ceva. Psihologii nu au voie sa spuna motivul pentru care un candidat este declarat respins la examinarea psihologica, insa cateva motive pot fi:
- inteligenta nu atinge pragul minim acceptat (rar, dar se poate intampla)
- probleme cu atentia (daca se testeaza)
- trasaturi de personalitate incompatibile cu statutul de politist/jandarm (frica excesiva, tulburari de personalitate, tendinta spre sadism si violenta, abuz de substante etc)
Reply
#4
Daca am fost chemat la un interviu cu psihologul dupa ce am dat toate testarile necesare influenteaza cu ceva sansa mea de nereusita a examenului psihologic? M-am grabit putin sau pur si simplu am avut emotii si am dat niste raspunsuri nejustificate pentru ca mai apoi psihologul sa ma intrebe in particular acele chestii. I-am raspuns ca nu e atat de grav pe cat a parut a fi raspunsul meu. Ce parere aveti?
Reply
#5
Psihologul are nevoie de feedback pentru a se lamuri de ce ai raspuns la acele intrebari in felul in care ai facut-o. Posibila problema e ca tu i-ai spus ca "nu este atat de grav pe cat a parut a fi raspunsul meu", in conditiile in care nu tu hotarasti ce anume este grav si ce nu este, putand arata neseriozitate. La ce intrebari ai raspuns eronat?
Reply
#6
Daca am facut in proportie de 50-60% la testul cu limita de timp 15 min, 80% la cel cu limita de 45 min, iar la testul de atentie(recunoasterea imaginilor asemanatoare) in proportie de 70%, pot fi declarat inapt? Multumesc.
Reply
#7
Baremul nu este public si nu iti poate raspunde nimeni de aici daca vei fi declarat apt. Nu avem membri (din cate stiu) care sa lucreze la Centrul de Psihosociologie al M.A.I.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Procent promovare examen psihologic Stefanut 1 2,648 31-05-2015, 12:21 PM
Last Post: Keyo
  Cand e examenul? AbsinT 2 3,098 02-05-2015, 07:35 AM
Last Post: Admin

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)