Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nelamurire
#1
Salut!
Sunt si eu curios in privinta cu ceva si as cere si niste pareri\sugestii. Deci anul acesta dau admitere la academie si totusi sunt pozitiv  sper ca o sa reusesc, dar daca nu ce ziceti daca cumva nu imi reuseste admiterea are rost sa intru la subofiteri din Cluj sa zicem, dar la fel as face si anu viitor sa incerc la academie, pareri merita pt un an sau daca nu imi reuseste, sa merg la subofiteri? Sau eu ma gandesc sa stau acasa invat mai mult, meditatii ma pregatesc ...
Multumesc
#2
Hei, si eu m-am inscris la concursul de admitere din anul acesta dar am fost sfatuit de ofiterul de recrutare sa ma inscris si la o scoala de subofiteri ca o a doua variata. Eu unul m-am decis ca in caz ca nu intru la Academie ca fac tot posibilul sa intru la subofiteri si sa termin scoala acolo.
Consider ca nu are rost sa pierzi un an plus ca poate asta e destinul.
#3
Depinde. In momentul de fata, o cariera ca agent de politie/ subofiter jandarmi/ agent politie de frontiera nu-i tocmai indicata. Volumul de munca e imens, salariile... nu indeajuns de mari...si alte neajunsuri.
Ca ofiter, cu toate ca volumul de munca e uneori mai mare, in general ai doar o linie de munca, nu pe toate, ca la un post comunal, spre exemplu.
Daca esti decis sa-ti incerci sansele la anul, sfatul meu e sa stai acasa si sa inveti. Intr-adevar, un an intr-o scoala de agenti/subofiteri aduce un plus de experienta, te maturizeaza si te obisnuieste cu sistemul militarizat, dar ma-ndoiesc ca merita. In primul rand, vorbim de partea financiara: o sa fie nevoie sa achiti cat s-a cheltuit cu tine in anul respectiv (suma depinde de la institutie la institutie si cred ca nu-i o informatie de interes public, asa ca n-o s-o public aici).
In al doilea rand, trebuie sa ti pasul si acolo iar in paralel sa te pregatesti pentru Academie. Cantitatea de informatii ce trebuie stocata e imensa. Mai sunt si alte dezavantaje dar n-o sa le-nsir acum. Sper ca te-am lamurit si ca ai destule informatii cat sa iei o decizie in cunostinta de cauza Smile
"I know myself like the back of my hand. I can predict my every reaction." - Mr. Nobody
#4
In caz de nereusita,stai acasa,Kroko stie ce zice.Ai alta prestanta ca ofiter ,ca agent intr-adevar se ivesc probleme peste probleme,nu mai bine pui mana pe carte si ajungi la un alt nivel,unul superior,dar daca vrei sa simti cum e viata de agent,mergi la subofiteri sa vezi ce bine iti va fi.
#5
Multumesc foarte mult, Kroko si alex. Am sa ascult mai bine de sfatul tau Kroko la asta m am gandit si eu ca nu o merita mai bine acasa un an si invat. Multumesc
#6
Si in cazul in care la anul pici examenul psihologic sau medical , ce faci? Trebuie sa te gandesti si la asta! Smile
#7
Munceste un an, intra si in campul muncii si apoi dai iar admiterea pana reusesti.
#8
Acum sincer, nu am cum sa cad examenul medical, psihologic poate dar daca odata mi a resuit inseamna ca o sa imi reuseasca si data viitoare..
#9
Salut, parerea mea este ca merita sa incerci la anul daca e sa pici de data asta. Stii cum se spune " un sut in fund, un pas inainte". Un an trece repede, si ai mai mult timp pentru a te pregati. De exemplu, eu aveam de gand sa ma inscriu anul acesta, dar m-am gandit mai bine, am cerut niste sfaturi si am decis sa aman totusi cu un an, iar in acest timp sa ma pregatesc intens. Aici depinde si de motivatia ta de a ajunge la Academie. Mult succes si cine stie poate o sa treci cu brio!
#10
Stiu ce zic pentru ca vorbesc din experienta. N-am intrat din prima. Am stat acasa si m-am pregatit.
Nu stiu daca-i tocmai vorba de prestanta cat de a-ti face viata mai usoara pe viitor. Posibilitatile de avansare atat in grad cat si in functie sunt mai mari la ofiteri.
In principiu, daca ai luat o data Psihologicul, il iei si-a doua oara. Ca nu ti-au murit jumatate din neuroni intr-un an...
"I know myself like the back of my hand. I can predict my every reaction." - Mr. Nobody


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)