Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Admitere 2016
#1
Succes!
#2
Multumim!
#3
Multumim!
#4
Ma poate ajuta cineva cu planul si ordinea lectiilor la romana si engleza?
#5
Fii mai explicit.
#6
Cu ce lectii sa incep ca sa-mi fie mai usor?
#7
Doar tu stii treaba asta, si nimeni altcineva, pentru ca fiecare are modul lui de a învăța, asimila etc. In plus nimeni nu.ti cunoaste tie bagajul de cunostinte incat sa.si poata da o parere relativ obiectivă, parerea mea.
Uita.te peste materie si pune.ti in ordine capitolele, tematica.
Succes!
#8
heyy am vazut ca s-a publicat regulamentul pentru admitere 2016...si am urmatoare intrebare: am vazut ca nu sunt trecute conditiile si criterii pe care trebuie sa le indeplinim,scrie doar de OMAI nr 665/2008 cu modificarile ulteriare, asadar pe mine ma intereseaza criteriul pentru inaltime ,iar in acest ordin scrie ca inaltimea ar fi de 1,70 baietii si 1,65 fetele, deci s-a renuntat la conditia de anul trecut si s-a revenit la cea anterioara sau nu am priceput eu bine. Va rog ajutati-ma!
#9
Va trebui sa ai rabdare, probabil inca nu s-au stabilit pentru anul in curs.

In orice caz, chiar daca le vedeai negru pe alb, e posibil sa se schimbe (nu ar fi prima oara cand criteriile de selectie se schimba in cursul anului).

Verifica periodic ca sa nu ai surprize.
#10
Arma Drept iti mai asigura loc de munca ca politist?
#11
Toate armele au loc de munca asigurat. In cel mai rau caz, ai de asteptat 3-6 luni in caz ca nu sunt fonduri.
#12
Cati ani e obligatoriu de lucrat dupa absolvirea Academiei de Politie?Dar la agenti de politie?
Stiam ceva de 10 ani la Academie ca e obligatoriu.
#13
Zece ani pentru toate scolile.

Scrie in angajament numarul exact daca s-a schimbat.
#14
Salut!Daca iei de exemplu premiu la olimpiada nationala de romana sau istorie esti scutit de proba scrisa?
#15
In mod normal, ar trebui, insa nu am vazut in regulamentul pentru 2016 decat precizari legate de olimpiadele internationale la disciplinele de concurs.
#16
Stie cineva ceva de locuri?
#17
Nimic concret. Eu, cel putin, nu vreau sa dau curs zvonurilor. Pot doar sa-ti spun ca, din comunicatele Ministerului reiese faptul ca se va atinge capacitatea maxima. In orice caz, locurile pentru M.A.I vor fi mai numeroase ca anul trecut. De arma penitenciare nu stiu absolut nimic, beneficiar fiind M.J.
Cel mai probabil locurile se vor publica in luna urmatoare.
"I know myself like the back of my hand. I can predict my every reaction." - Mr. Nobody
#18
[Image: received_1378452172184152.jpg]

Voi reveni cu detalii privind abrevierile aferente si alte lamuriri.
#19
Se pare ca anul acesta va fi mai greu. :-?
#20
IGPR - INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE
IGPF - INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA
IGJR - INSPECTORATUL GENERAL AL JANDARMERIEI
IGSU - INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA
DIPI – DEPARTAMENTUL DE INFORMATII SI PROTECTIE INTERNA
DGL - DIRECŢIA GENERALA LOGISTICA
IGI - INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRARI
IGAv - INSPECTORATUL GENERAL DE AVIATIE
DGP - DIRECTIA GENERALA DE PASAPOARTE
DRPCIV - DIRECŢIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR
DM - DIRECTIA MEDICALA
#21
SIE- SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII EXTERNE
SPP- SERVICIUL DE PROTECTIE SI PAZA
ANP- ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR
RM- REPUBLICA MOLDOVA

Nu uitați, aceste locuri sunt cele propuse. Inca nu au fost oficial comunicate de catre Academie. Stricto sensu, pot aparea schimbari (desi e foarte putin probabil)... deci nota bene!
De asemenea, odata publicate pe site.ul Academiei, locurile sunt comunicate oficial inspectoratelor teritoriale recrutoare, urmand ca acestea sa înceapă recrutarea in perioada imediat urmatoare. Personal, nu va așteptați la acest lucru, decat dupa 20 aprilie.
Ca element de noutate, fiecare facultate va avea subiectele ei, la proba scrisa( părți rele/ părți bune).
Succes! Va tin la curent.
#22
Salut, am vazut ca beneficiaza foarte multe structuri de locuri propuse pentru anul acesta. Am insa o nelamurire legat de locurile la SIE. Ei fac si incadrari din alte surse (licentiati in diferite domenii,specialisti etc) si au acelasi statut, de "ofiter". Eu nu am auzit de o anumita ierarhizare,cum ar fi in cazul politiei, (ofiteri-subofiteri) ,acest lucru facand ca SIE sa para un fel de "multinationala". Sper sa nu fi gresit in ce am spus si sa gasesc raspuns la aceasta curiozitate. Va multumesc !
#23
Serviciul este o institutie militara, fiind compus din personal civil si militar, acesta din urma impartit in ofiteri, subofiteri/maistri militari si soldati profesionisti.

Pentru mai multe detalii, citeste legea organizarii si functionarii S.I.E.

P.S. Politia Romana s-a demilitarizat de ani de zile, ea avand ofiteri si agenti de politie. Fac precizarea asta pentru ca altii e posibil sa fie deranjati de afirmatia ta.
#24
Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva, departe de mine aceasta intentie. Doar eram nelamurit cu organizarea, credeam ca in acest serviciu sunt incadrati doar ofiteri. Multumesc pentru lamuriri !
#25
Stai linistit. Ne bucura faptul ca aveti si astfel de curiozități care tind, spre un nivel ceva mai inalt.
Însăși recrutarea pe care o face SIE in acest an, e o premiera pentru Academie, si e o structura ce ofera, alaturi de celelalte Servicii secrete ale tarii, cariera, in adevaratul sens la cuvantului. Smile

Offtopic.
Tin sa readuc aminte faptul ca aceasta comunitate nu este afiliata in nicio forma Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".
In prezent, Cadeti Academia de Politie este o munca voluntara, si an acelasi timp un efort financiar, al celor care, au trecut prin procesul de admitere, si deopotriva prin instituție, stiu ce inseamna acest lucru, si doresc sa ajute.
In prezent suntem izvorul "informatic" al curiozității grupurilor de pe facebook aferente, si al forumurilor... diverse; lucru care ne încântă, de altfel. Dovedește faptul ca munca noastra aici e una "one of a kind".
Succes!
#26
Eu sunt nou pe forum si am gasit aici profesionalism si deschidere din partea voastra. Sper sa reuseasca toti care isi doresc cu adevarat. Multumesc Vlad si respectiv Admin pentru ajutorul si timpul acordat. V-am zis, ceea ce se pare ca am interpretat gresit a fost faptul ca toti ce lucreaza in acest sistem sunt "ofiteri", lucru care m-a frapat.
#27
Salut ! Stie cineva cand incep inscrierile la DGPMB ?
#28
Cel mai probabil dupa Paste.
"I know myself like the back of my hand. I can predict my every reaction." - Mr. Nobody
#29
Cererile de inscriere pentru Academie se primesc pana pe 27 mai, dosarele complete pana pe 17 iunie.
#30
Salut! Se pare ca anul acesta concurenta n-ar fi atat de mare ca anul trecut. Conform celor de la Realitatea.net sunt 4440 de dosare de recrutare depuse pt cele 800 de locuri scoase la concurs anul asta [650 buget+150 taxa]. La Fac de politie sunt depuse 2735 dosare pt 300 locuri, [9,1/loc], la Frontiera sunt inscrisi 518 pe 80 de locuri [6,4/loc], iar la Jandarmi sunt inscrisi 484 candidati pe 70 de locuri, adica 6,9/loc. Nu se stie nimic cati sunt inscrisi la Drept, Pompieri si Arhivistica. Vom vedea cati vor fi la inscriere pe 24 si 25 iulie. Multa bafta tuturor candidatilor.


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Încadrări 2016 Mary J 3 2,795 21-12-2015, 10:40 AM
Last Post: Marius!!!

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)